*janded

'cuz life is so random

Cum funcționează Zelist?

Este o întrebare foarte serioasă. Mi-am făcut contul de foarte mult timp (de pe vremea când foloseam blogspot, apoi l-am exportat pe wordpress), dar nu am înțeles niciodată cum funcționează. Am avut momente în care am crezut că înțeleg, dar totul a fost o minciună.

Logica ar spune că dacă ai mai mulți vizitatori, care eventual și comentează și sharuiesc articolele tale, să urci în top, nu? Ei, bine, eu nu înteleg de ce te duci în jos când se întâmplă asta. 😀 Ceva ajutor?

zelist

Single Post Navigation

5 thoughts on “Cum funcționează Zelist?

  1. G3ordan on said:

    M-ai facut curios si ti-am verificat caderea de saptamana trecuta: -38179 iar saptamana asta ai ajuns doar la -59, pai daca nici asa nu vezi partea plina a paharului, atunci cand? :).. Habar nu am cum functioneaza dar banuiesc ca in primul rand conteaza vizita blogului, cred ca multe din bloguri (de exemplu al lui Tudor Chirila) stau bine in top datorita agregatoarelor de rss cu care cititorii isi verifica daca cineva a mai scris ceva nou, ele fac cele mai multe vizite chiar daca de fapt practic cititorul nu vede blogul ( Chirila are saptamani intregi in care nu scrie nimic si totusi nu scade deloc).

    Like

    • Nu stiu daca am verificat amandoi in acelasi loc, dar viitorul suna bine. 🙂

      Este o enigma totala, pentru ca eu ma uit pe graficul din setari si se duce din ce in ce mai jos. Nu stiu daca atunci cand se duce in jos e de bine sau nu.

      Like

  2. Salut,

    Modul in care functioneaza Zelist este explicat aici: http://www.zelist.ro/ze-way

    Pe scurt, ZeList reprezinta topul blogurilor romanesti calculat in functie de asa-numitul “link love”. In fiecare saptamana, un script automat parseaza blogurile si paginile catre care linkeaza ele , determinand astfel un clasament al importantei unui blog in functie de numarul de linkuri care trimit spre el si de importanta blogurilor din care provin respectivele linkuri.
    In mod esential, acest clasament este realizat similar cu modalitatea prin care Google determina importanta unui site in functie de “citarile” provenite din alte site-uri cu autoritate.

    Daca ai intrebari poti sa ne contactezi la adresa: support@zelist.ro

    O zi buna,
    Razvan

    Like

Leave a comment