*janded

'cuz life is so random

Cum a fost la ICEEfest 1.0

După cum ați putut vedea pe canalele de social media, dar și în 2 articole anterioare, am fost foarte entuziasmată că am avut ocazia să particip la ICEEfest. Este – cred – a 12-a conferință la care particip, dar e prima care este atât de importantă și care se desfășoară la nivel internațional.

Cum am realizat că am multe de povestit, și că nu vreau să scriu o adevărată cronică, m-am gândit să împart acțiunea în două. Aadar în acest articol veți avea parte de impresii generale, și chestii amuzante, urmând ca al doilea articol să fie legat de informațiile aflate.DSC02649

Cu siguranță a fost o experiență interesantă și am avut acces la informații faine. Poate că m-am obișnuit eu prea mult atmosfera conferințelor organizate în AIESEC, cu coffee breaks de 30 de min, multă mâncare și mai puțini speakeri. Cam astea au fost principalele lucruri care m-au surprins într-un mod ceva mai negativ la ICEEfest, dar așa am ieșit din zona de comfort a conferințelor AIESEC.

Problemele logistice nu pot fi judecate. I se pot întâmpla oricui (chiar și reprezentantului BBC sau Shazam). Lovindu-mă și eu la rândul meu de ele, știu că nu depinde de mine în totalitate. Știu că uneori logistica este malefică, deci este ok. 🙂

Photo 12-06-2014 10 35 43Numărul mare de speakeri (21 în prima zi) nu știu dacă a fost un dezavantaj, sau pur și simplu nu mă așteptam la un volum atât de mare de informații, iar totul a devenit copleșitor. Oricum am avut norocul să văd tot felul de prezentări: de la cele mai profi, până la cele mai hilare (dar relevante). Pentru mine a fost foarte fain că am văzut abilități level: Jedi de public speaking, și am avut de învățat. Ah, să nu uit să zic de Keeeeeith, moderatorul întregului eveniment. Este comedian și este irlandez, cu asta cred că am zis tot. Căutați-i stand-up-urile pe youtube!

Partea cea mai utilă cred că a fost că am aflat cum mă pot da drept un speaker cunoscut sau dacă nu, măcar CEO la o companie mare. Iată ce trebuie să faceți:

  • să vă îmbrăcați la costum sau smart casual;
  • neapărat să aveți MacBook și să aveți prezentarea pe el, iar după ce vă terminați prezentarea să începeți să îl butonați;
  • o pereche de Google Glass este opțională, dar recomandată cu încredere.

În altă ordine de idei, am dat peste acest mic și drăgălaș Renault Twizy. Mașinuță electică, care arată mai bine decât un Smart pe benzină. Nu am reușit să aflu ce trebuia să fac pentru a putea conduce una (nu că aș fi știut – nu are schimbător, implicit nici ambreaj), dar tot grăgălaș rămâne. 😀

Photo 12-06-2014 07 21 06Am testat Oculus. De două ori! Pentru că este mult prea genial și nu te saturi! Am aflat, cu ajutorul unui scanner inteligent că am defapt 16 ani, am scris pe lemn, iar Ioana a pus mâna și pe un Google Glass (eu nu am ajuns suficient de repede în sala 2). Cât despre DSC02643Oculus, nu pot decât să vă oblig să-l testați dacă aveți ocazia. Nu știu cum te spală pe creier, dar senzațiile pe care le simți când ai cutia aia pe ochi sunt incredibile! Cât despre tastatura hologramă – da, aș putea să îi găsesc o utilitate fără probleme.

Este uimitor să vezi cât de repede evoluează tehnologia! Să nu mai zic că eu am ajuns la trista concluzie că propria inteligență ne prostește. 🙂 Creăm aceste gadget-uri geniale, care ne transformă încet, încet în niște puturoși de primă clasă. Curând vom fi capabili să dăm comanda „ok glass, flush” (dacă înțelegeți ce vreau să spun).

Cam atât pentru prima tură de ICEEfest, rămâneți aproape și pentru partea a 2-a. 😀

And because ICEEfest is an international conference, here you have the article translated in English. 🙂

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Cum a fost la ICEEfest 1.0

  1. Pingback: Cum a fost la ICEEfest 1.1 | *janded

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: