*janded

'cuz life is so random

Duolingo

Începerea unui nou an este mereu speranța omenirii pentru mântuire, schimbări la față, cu alte cuvinte, rezoluții.  🙂 Eu am venit cu articolul ăsta după ce un sfert de an s-a scurs deja, dar mai bine mai târziu decât niciodată. 🙂

Eu una nu am fost niciodată adepta unor astfel de idei.  De ce? Pentru că știu cât de leneșă pot fi. Anul trecut îmi propusesem să învăț să lucrez în photoshop; abia la finalul anului am reușit să instalez ps și să învăț să fac lucruri elementare. Pentru 2014 mi-am propus să învăț limba germană.  😀 Dacă lucrurile continuă în același ritm, am toate șansele ca până în 2015 să reușesc măcar să mă prezint.  :))

Duolingo_logoDacă cu photoshop-ul am rezolvat-o, sau măcar sunt cât de cât pe drumul cel bun, la germană am găsit soluția în 2014 – e de bine deci. 😀 Minunăția se munește Duolingo și cred că ați mai tot auzit de ea.

Duolingo este un „program” care te ajută să înveți limba germană, italiană, franceză, spaniolă sau portugheză. Există atât aplicație pentru iOS sau Android, dar și site-ul dualingo.com. Totul este foarte bine structurat: începi cu lucruri elementare, primești punctaj pentru fiecare lucru nou învățat iar cu punctele acumulate poți „cumpăra” noi module pentru a învăța alte lucruri pe lângă cele furnizate de aplicație. Grafica este foarte plăcută, iar fiecare lucru este explicat.

Duolingo te pune să vorbești și să scrii cuvinte sau propoziții în limba aleasă. La mine partea cu microfonul merge puțin cam ciudat – fie nu îmi acceptă niciodată ce zic, fie orice prostie zic îmi zice că e corect. De aceea vă recomand să folosiți aplicația pe un singur dispozitiv – nu 3 ca mine. 🙂

Partea cea mai drăguță este că trebuie să recapitulezi toata nivele din când în când. Nu toate, ci doar ceea ce nu știi foarte bine. Aplicația te pune să recapitulezi lucrurile la care greșești cel mai des.

așa arată site-ul duolingo.com

așa arată site-ul duolingo.com

Entuziasmul e mare la început, întrucât eu am facut 5 nivele într-o noapte, înainte de un examen… că deh. După mai dispare din magie, dar este o aplicație foarte bună pentru persoanele care nu știu boabă de germană ca mine, de exemplu. Te ajută să îți faci o bază solidă, apoi te poți muta la lucruri mai serioase și să avansezi în ceea ce privește nivelul pe care ți-l dorești la o anumită limbă străină.

Este o aplicație foarte bine pusă la punct din multe puncte de vedere: informația bine transmisă și strucutată, design simplu și plăcut, îți poți seta milestone-uri (de câte ori/săptămână să lucrezi sau câte puncte sa acumulezi) și nu în ultimul rând, e gratis!

Oameni frumoși sunt cei care au făcut o aplicație atât de calitativă și au lasat-o gratis! 😀

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Duolingo

  1. Te inteleg perfect! Am descoperit Duolingo vara trecuta, pe la inceputul lui August. Ma apucasem serios sa invat germana, dar dupa 2 saptamani, a trebuit sa aman totul, din cauza scolii. Facusem progrese mari…Nici acum nu m-am mai apucat, dar am de gand vara asta sa recapitulez tot si sa continui cu forte proaspete. E o aplicatie pe care eu una, ma consider norocoasa ca am descoperit-o.

    Like

    • Da, intr-adevar te ajuta sa ai o baza ok a lucrurilor elementare din fiecare limba. Dupa ce termin cu restantele, intentionez sa ma reapuc si eu in weekend-uri sa invat. E pacat sa ai o asemenea aplicatie si sa nu o exploatezi la maxim! 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: