*janded

'cuz life is so random

The Descent

Pentru că mor de plictiseală (la propriu), m-am gândit să îmi manifest încântarea vis-a-vis de episodul 12 din tvd și aicișa. Dacă până acum eram destul de rezervată și credeam că tot farmecul serialului este alcătuit din fenomenul Twilight și ochii lui Ian Somerhalder, momentan mi-am mai schimbat părerea, oarecum 😀 Nu am să încep să bat câmpii în lung și-n lat, pe roza vânturilor în toate direcțiile (vorba cuiva) pentru că părerea despre serial visez să o pun într-un post gras și frumos.

Așadar, revenim la epicul episod numărul 12 din sezonul al 2-lea, intitulat The Descent în care Somerhalder face un rol de milioane. După ce în By the Light of the Moon Rose este mușcată „accidental” de Jules transformată în lup datorită lunii pline, Damon și Elena încearcă să o ajute căutând un leac. Stefan a fost chiar absent în episod, el fiind preocupat de găsirea lui Isobel care, speră el, să îl ducă la Klaus; munca lui se pare că face subiectul episodului următor. Jules nu cedează amenințărilor puțin cam neconvingătoare (dacă tot veni vorba) ale lui Damon, spunându-i că singura soluție e să o omoare pe Rose, care îi cam făcea zile fripte Elenei, confundând-o cu Katherine. Ascunzându-se, Elena o pierde pe Rose, iar aceasta ia masa în oraș fix lângă nu-știu-ce grătar organizat de liceeni (ați observat câte activități extra-școlare au ăștia?!). Pe fundalul „Stefan, unde ești? Sună-mă când primești mesajul” Damon și Elena o găsesc pe Rose și o duc din nou acasă. Printre „aghh” și „ouch” Rose reușeste să-i vândă Elenei câteva ponturi despre Damon, care începe să aibă îndoileli în legătură cu natura sa.
După ce se răstește de câteva ori, Damon reușește să o facă pe Elena să plece din dormitorul lui (care btw e genial). Vizibil tulburat de starea lui Rose, Damon o omoară, nu înainte de a o face să viseze. Astfel am văzut și a doua lacrimă vărsată de Ian în tvd. Nu mă așteptam ca Damon să țină atât de mult la Rose, sau poate era doar sentimentul de vină pomenit și de Elena. Încă nu am reușit să rumeg rolul lui Rose în toată povestea, pe lângă faptul că a fost puntea de legătură dintre punctul culminant al sezonului 1 și noua intrigă, nu a reprezentat un rol vital; mă rog, am văzut ce se întâmplă cu un vampir mușcat de un vârcolac, la urma urmei, cineva trebuia să o pățească. Deci bănuiesc că a fost unul din mulții pioni folosiți în mai toate serialele.
Mi s-a părut foarte rece din partea lui Damon să îi prezinte cadavrul lui Rose șerifului, dar trebuia să-și scoată părleala pentru cei trei morți.
După multe suișuri și coborâșuri legate de firea lui Damon, acesta cedează (să spunem) și ajunge în punctul în care se confruntă cu sine însuși: ce fire ar trebui să urmeze? Pe de o parte poate alege firea mai softie și umană, pe care Elena vrea să o vadă în el (”I can’t be what other people want me to be. What she wants me to be.”) însă are și varianta clasică: să fie un animal de vânătoare, pentru că asta îl definește. În toată scena, foarte dramatică de altfel, este strecurată și o replică care mi-a amintit de vechiul Damon: „You’re my existential crisis.”. Pentru o secundă chiar am crezut că o va lăsa pe Jessica (parcă așa o chema) să plece și începeam să fiu profund dezamăgită, mi-am revenit repede însă. 😀 Nici măcar vaporii de alcool nu reușesc să-i limpezească gândurile, scena fiind plină de tensiune și confuzie până în ultima secundă. Probabil cea mai dramatică scenă jucată de Ian Somerhalder în tvd, până acum. De asemenea background-ul muzical a fost ales foarte bine; o melodie dramatică ar fi stricat tot farmecul lui Damon. Prevăd o nouă obsesie muzicală. 😀 Interpretare impecabilă, expresivă și foarte credibilă; un conflict interior foarte bine portretizat. Go,go Ian!  ^_^

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: