*janded

'cuz life is so random

Portret

Vineri am primit revista școlii, care apare o dată sau de două ori pe an. Din pură curiozitate am luat și eu una pentru a o răsfoi și a vedea dacă se mențin gafele de anul trecut. Spre dezamăgirea mea și a altora, au rămas.

E de apreciat noul format color A5 și hârtia lucioasă, care costă o cârcă de bani, dar nu intrăm în aceste detalii; să spunem că putem da 8 lei pe hârtie, că doar nu luăm revista în fiecare lună.

Cum spuneam, gafele s-au menținut și în acest semestru. Editorii rămân mereu cu un an în urmă, sau poate uită că lumea mai trece din clasa a X-a în a XI-a, iar fostul XI A de atunci este actualul XII A de acum. Greșeala a fost făcută și anul trecut, posibil și acum doi ani, dar în cazul de față repetiția nu este mama învățăturii ci a rușinii. Este chiar penibil să greșești acest aspect. Nu numai că te faci de râs, dar în același timp le arăți elevilor câtă atenție le acorzi evoluției și performanțelor lor. O bilă albă pentru grafică, pozele sunt interesante și bine alese; bila devine cam gri pentru două-trei poze supărător de pixelate. Încadrarea în pagină per ansamblu este ok. Apreciem existența diacriticelor, pentru că se cuvine să existe într-o revistă ce cuprinde pe lângă interviuri și lucrări de creație literară, dar pe alocuri lipsesc sau sunt scrise cu alt fond.

Este de râsul curcilor pentru că unii elevi observă aceste defecte, să nu mai zic de cadrele didactice. Personal, aș acorda mult mai multă atenție revistei pentru că ajunge și pe la părinți. Lipsa timpului nu poate fi o scuză, pentru că revista nu apare decât o dată sau de două ori pe an, deci există timp berechet pentru găsirea de imagini cu o rezoluție decentă, scrierea corectă și cu același fond și reactualizarea claselor.

Poate numărul viitor va fi realizat cu mai multă atenție. 🙂

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Portret

  1. >Cred ca este o conventie, se trimite cate un reprezentat de la scoala x, altul de la y si asa mai departe la un congres si decid: "Fie ca si in acest an sa avem cel putin o greseala penibila!". Tot e mai bine ca i-au localizat pe bietii elevi in spatiu. La noi a fost de rasul caramizilor, curcilor si toate cele cand au pus lucrarea literara x cu autorul y si lucrarea literara z ( al carui autor era de fapt y ) fara autor. Mai ales ca multe creatii erau luate de pe net spre a umple spatiul.Ajung sa cred ca in staff-ul dedicat revistei sunt oameni dezinteresati, nu toti, dar suficienti. Poate la anul o sa fie mai bine. 😀

    Like

  2. >mda… hai ca la anu' se poate mai bine :)) e o cutuma deja.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: